Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ 1914 - 1922



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ


ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΚΟΝΕΣ 1914 - 1922


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΜΑΣΕΙΑΣ 1921





Οι Τούρκοι είναι πιστοί στην κληρονομιά, την γραμμή, τις συνήθειες, την ταυτότητα τους. Πρώτα βάζουν τους εκπροσώπους των λαών στο «ειδικό κοινοβούλιο» τους και μετά σφάζουν, γενοκτονούν. Αυτό έγινε έναν αιώνα πριν με τους αυτόχθονους ιστορικούς λαούς της Μικράς Ασίας, τους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Ασσύριους. Το σημερινό θύμα της Τούρκο Κεμαλοισλαμικής μηχανής του θανάτου είναι οι Κούρδοι. Οι Καρδούχοι του Ξενοφώντα.
Επιθυμούν – θέλουν να απαγχονίσουν την γυναικεία εκπροσώπηση του HDP, τα όμορφα, ελεύθερα προσωπά τους, τον Ντεμιρτάς. Εικόνες 1914 –1922. Εικόνες των δικαστηρίων της Αμάσειας, της πατρίδας του Στράβωνα

Το πολιτικό ερώτημα είναι τι κάνουν οι συνήθεις ύποπτοι στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, το Βερολίνο, στην Ρώμη, το Παρίσι, την Μόσχα για τις αγριότητες στην Μικρά Ασία.
Το ερώτημα είναι τι κάνουν ο Σούλτς, η Μογκερίνι, ο Γιούνκερ. Μια έκφραση, μια αντίδραση υγείας του Ευρωπαϊκού συστήματος θα ήταν η απαίτηση για την άμεση απελευθέρωση του Αμπτουλάχ Οτσαλάν και το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων.
Η θέση του Οτσαλάν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν είναι στο Ίμραλι, είπα χρόνια πριν.
Αυτή είναι σήμερα μια πολιτική για την Ειρήνη και την Δημοκρατία στην Μικρά Ασία και την Μεσοποταμία. Μάλλον ήταν, την πρότεινα δεκαετίες πριν.
Αυτοί έστειλαν, οι εδώ κατόπιν υποδείξεων, τον Οτσαλάν στο Ναϊρόμπι και μετά στο Ίμραλι.
Η.Π.Α., Ευρώπη και Ρωσία διέπραξαν ένα έγκλημα και μια γεωπολιτική, γεωπολιτισμική βλακεία. Δεν νομίζω ότι έβαλαν ακόμη μυαλό.


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη