Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ


Σε συνθήκες μπλοκαρισμένης δημοκρατίας και κρίσιμων στιγμών όπως οι σημερινές αναδεικνύεται, νομιμοποιείται ο ενεργός, συντονιστικός, ενωτικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ας τους πιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το χεράκι αντί να τους το πιάνουν άλλοι.
Η χώρα χρειάζεται σήμερα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης η οποία αύριο θα αρχίσει μια όχι απλά διαπραγματευτική αλλά ιστορικού τύπου, δημόσια, στο φως του ήλιου, συνομιλία με τους εταίρους και συμμάχους.
Το πρότεινα το 2007 όταν είχαν υψωθεί τα μαύρα, μάλλον τα πύρινα σύννεφα, στον γαλάζιο ουρανό της Ολυμπίας. Αν γίνονταν δεν θα είμασταν εδώ. Να γίνει τώρα. Αποτελεί κοινή συνείδηση ότι αυτή η κυβέρνηση εξάντλησε, σπατάλησε τις διαπραγματευτικές δυνατότητες και δυναμικές της, αν τις είχε ποτέ τελικά. Ακροβασία και μάλιστα πεντάμηνη, με το τελικό σάλτο την θερινή περίοδο σε μια τουριστική χώρα, δεν υπάρχει στην πολιτική. Όπως δεν μπορείς να κάνεις ηγεμονικά τους εξωτερικούς σου λογαριασμούς αν δεν κάνεις με μεγάλη ειλικρίνεια τους εσωτερικούς.
Ας υποβάλει λοιπόν την παραίτηση της και ας συμμετέχει σε μια κοινή, ενωτική πρωτοβουλία σήμερα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και το Κοινοβούλιο μπορούν να εγγυηθούν την νέα σύνθεση η οποία θα αποτρέψει ανώριμους φονταμενταλιστικούς, τεχνητούς διχασμούς και θα καλλιεργήσει κλίμα συνοχής, ομοψυχίας και αποφασιστικότητας όλου του συστήματος Ελλάδα.
Ενέργειες όπως αυτές είναι αυτονόητες στις ώριμες, υπεύθυνες δημοκρατίες οι οποίες στηρίζονται στο υψηλό αίσθημα ευθύνης των Δημόσιων προσώπων, των Δημόσιων Ανδρών απέναντι στους πολίτες, τον λαό, την πόλη.
Πέντε χρόνια τώρα – ας μείνουμε σε αυτά – δεν επιδείχθηκε ανάλογο αίσθημα ευθύνης από όλες τις πλευρές. Πέντε χρόνια όμως είναι πολλά για την ωρίμανση του πολιτικού προσωπικού και των «ελίτ» της χώρας που στην περίπτωση μας όρισαν αυτό το πολιτικό προσωπικό.




Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη