Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΚΑΟΥΚ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΩΑΚΕΙΜ ΓΚΑΟΥΚ



Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας Ιωακείμ Γκάουκ είναι ένας διακεκριμένος υψηλής ηθικής ακεραιότητας πνευματικός άνθρωπος.
Δεν μπορούσε τόσο αυτός όσο και η χώρα του να μένει μετέωρος. Ακολούθησε τον δρόμο της Παρρησίας όσον αφορά το παρελθόν και το μέλλον αυτής της ιστορικής περιοχής και των ανθρώπων της.
Ο Αργεντινός Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε την λέξη Παρρησία ερμηνεύοντας την στάση του για την Αρμενική γενοκτονία. Και οι δύο πράξεις αποτελούν στιγμές μιας όπως πρέπει να είναι Ευρώπης και Οικουμένης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος οφείλει να τιμήσει τον Ιωακείμ Γκάουκ για την ιστορικής σημασίας ομιλία και αναφορά του στην γενοκτονία των Ποντίων.
Κάθε πνευματικός άνθρωπος γνωρίζει ότι ο Πόντος δεν είναι ένα μικρό και τυχαίο κομμάτι του Ελληνισμού και του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η αληθινή Ελλάδα οφείλει να τιμά τους Ευρωπαίους Ανθρωπιστές. Αυτοί επί δεκαετίες ήταν συναθλητές του μεγάλου μου αγώνα που συνάντησε και συναντά πολλά εμπόδια.
Θα καλύψει με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την απουσία αλλά και την υπονόμευση και την εχθρότητα των δορυφορικών κυβερνήσεων και των παρατρεχάμενων τους προς τον αγώνα του πλέον μαρτυρικού κομματιού του Ελληνισμού για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των νεκρών του και την ακεραιότητα της μνήμης τους.




Τρίτη 28 Απριλίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη