Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ



Στην τελευταία εβδόμη έκδοση του βιβλίου μου «ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ – Αγώνας και Νίκες σε Δύο Μέτωπα» έχετε όλη αυτή την διαδρομή που οδήγησε στις αναγνωρίσεις. Στην νέα έκδοση υπάρχει – προαναγγέλλεται αυτό που γίνεται στη Γερμανία. Αυτός είναι ο ρόλος της επιστήμης και της πολιτικής.
Πάντοτε στην ιστορία είναι οι ιδέες, τα βιβλία, ένας κύκλος αγνών, ανιδιοτελών αθλητών, συναθλητών που αλλάζει, συνομιλεί, συναντιέται με την ιστορία.
Πάντοτε επίσης μετά τις νίκες ψευτοομάδες, ομάδες, άτομα τα οποία ενώ όχι μόνον ήταν αμέτοχα αλλά ήταν και υπονομευτικά μιας πορείας, ενός αγώνα εμφανίζονται εκ των υστέρων θορυβωδώς υποκρινόμενα για να συγχρονισθούν, να προλάβουν, να καπηλευθούν τα γεγονότα. Τους απολογισμούς της ιστορίας και της πολιτικής. Γνωστά φαινόμενα κωμικότητας και ολοκληρωτισμού.
Σε όλη αυτή την διαδρομή που αφορά τους λαούς της περιοχής μας η ιστορία έχει καταγράψει την μεγάλη συμβολή της «Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών». Η Άνοιξη των Λαών της Μικράς Ασίας και της Μεσοποταμίας έχει την δική της ανθρωπιστική και διεθνιστική σφραγίδα. Τελευταία έφυγε από την ζωή ένας μεγάλος πρωταγωνιστής της ο Ουραγουανός συγγραφέας Εδουάρδο Γκαλεάνο. Πριν λίγα χρόνια οι Ελβετό - Αρμένιοι φίλοι της Ελλάδας και της Ποντιακής υπόθεσης Αρμάν Γκασπάρ και Βαρουτζιάν Ατταριάν. Τον δεύτερο πρόλαβα να τον τιμήσω.
Κοιτάξτε μπορεί ο Σαμαράς να τα μπέρδευε απρεπώς με τα νομοσχέδια και κατά την συνομιλία του με τον Ερντογκάν για την γενοκτονία, η επίσημη έκφραση του Συριζα η Αυγή, ο Φίλης να έγραφε το πλέον φασιστικό άρθρο της μεταπολίτευσης, ο Τσίπρας και οι άλλοι να το ενέκριναν, να σιωπούσαν και να στρατολογούσαν Ποντίους εσατζήδες, ο Γιωργάκης πριν να σχημάτιζε σχολή φουσκωτών έμμισθων νεοεθνικόφρονων πραιτοριανών στον τύπο, τα πανεπιστήμια, κλαδική Ποντίων σωματοφυλάκων και εσατζήδων, ο Καραμανλής να τον ακολουθούσε στην ύβρη των προσκυνημάτων αλλά η ιστορία ήταν μαζί μου.
Πάντοτε η Ιστορία έχει και τα σκουπίδια της. Πολλοί καταγράφονται από την ιστορία και πεθαίνουν ως Κεμαλοφασίστες.
Είμαστε σε άλλη εποχή. 



 

 

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη