Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Με αφορμή την ομιλία του στην Καβάλα και την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας)

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ
Αιμοδοσίες με αφορμή την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Οι συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις του Πλανήτη με αφορμή την 19η Μαΐου πρέπει να ονομασθούν ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Έχω αναλύσει το βαθύτερο νόημα αυτού του  μηνύματος. Θα πρέπει να προσκληθούν σε αυτές οι Ομογενείς αλλά και οι άλλες Εθνικές και Θρησκευτικές ομάδες που έχουν υποστεί πολιτικές γενοκτόνας βίας. Όποιες δεν συμμετέχουν αναλαμβάνουν την ευθύνη της μη συμμετοχής τους. Είναι κατατεθειμένη εδώ και πολλά χρόνια πλέον η πρόταση μου για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ευρωπαϊκής και Διεθνούς ημέρας μνήμης των θυμάτων του  Κεμαλοισλαμισμού. Όλες οι ομάδες, οι Ίωνες, οι Θρακιώτες, οι Αρμένιοι, θα διατηρούν τις δικές τους ημέρες μνήμης ως ημέρες αγωνιστικής και αξιοπρεπούς προβολής του αιτήματος αναγνώρισης της γενοκτονίας που υπέστησαν.

Οι πορείες των Ποντίων του Μαΐου του 2014 θα πρέπει να συνοδευτούν από αιμοδοσίες που θα οργανωθούν σε συνεργασία με τα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού ή Εθνικούς Θεσμούς Υγείας.
Αυτή η Διεθνής εκστρατεία αιμοδοσίας θα έχει το εξής μήνυμα. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ – Αιμοδοσία με αφορμή την 19η Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Μιλώντας μήνες πριν στην Στουτγκάρδη σε εκδήλωση των συλλόγων της Βάδης Βυτεμβέργης τους πρότεινα αυτόν τον δρόμο. Μια από τις ωραιότερες στιγμές της πόλης της Στουτγκάρδης είναι η Πορεία της Ζωής που γίνεται στο Κέντρο της πόλης κάθε Μάιο. Σκεφθείτε αυτό να γίνονταν ταυτόχρονα σε άλλες 5 ή 8 πόλεις της Γερμανίας.
Στην Στουτγκάρδη με πολλά εμπόδια χτίσθηκε, χτίσαμε ένα πρότυπο, του πως μπορούμε να προωθήσουμε την υπόθεση μας. Τώρα οργανώνουν όλοι μαζί ενωμένοι την εκστρατεία αιμοδοσίας του προσεχούς Μαΐου. Είναι μεγάλο το μήνυμα προς την Διεθνή Κοινότητα εάν σε όλο τον Πλανήτη, στις Η.Π.Α., την Ρωσία, την Αυστραλία, την Γερμανία, την Ελλάδα ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος. Αυτό το ηθικό και πολιτικό παράδειγμα.
Αυτός είναι ο δρόμος των συναθλητών ενός μεγάλου αγώνα που δόθηκε και δίνεται σε δύο μέτωπα. Είχε και έχει πισώπλατα κτυπήματα.
Να θυμίσω το εξής. Ήταν μεγάλη η ικανοποίηση μου όταν ανταποκρινόμενοι στην πρόταση μου έφθασαν στην Πλατεία Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης πριν την ομιλία μου, νέοι ποδηλάτες που έκαναν την διαδρομή Χορτιάτης – Αγία Σοφία. Πιστεύω ότι αυτή η Ποδηλατοδρομία της Ζωής θα έχει τον προσεχή Μάιο την συνέχεια της. Μπορούν να το κάνουν νέοι άνθρωποι οργανώνοντας κάτι ανάλογο μέχρι τα Κερδύλια. Έναν άλλο τόπο όπου οι Έλληνες γνώρισαν την άλλη ιδεολογία του θανάτου, τον Ναζισμό. Μπορούν να το κάνουν στο Μεσόβουνο, στους Πύργους Εορδαίας, την Νίκαια, την Καισαριανή. Αυτός είναι ο δικός μας Ανθρωπιστικός δρόμος και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη