Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του)

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ


Αρχίζει να αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση η αναγκαιότητα μιας Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης η οποία θα δει το ζήτημα των νέων Ευρωπαϊκών Συνθηκών και Συμφωνιών ώστε να δοθεί ώθηση στην προώθηση του Ευρωπαϊκού οράματος αλλά και να προστατευθεί η συνοχή και της συνέχεια του.
Η Πολιτική μυωπία, η ανεπάρκεια των Ευρωπαϊκών ηγεσιών της περιόδου που διανύουμε, οι εγωιστικοί και ακατέργαστοι επανερχόμενοι οικονομικοί εθνικισμοί είναι ακυρωτικοί και καταστροφικοί του Ευρωπαϊκού οράματος. Για πολλούς λόγους είναι οι Δελφοί ο Τόπος σύγκλησης αυτής της ιστορικού τύπου συνδιάσκεψης.
Ακόμη όμως και σε δράσεις και στόχους χαμηλότερων οριζόντων τόσο οι συμπολιτεύσεις όσο και οι αντιπολιτεύσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν προτείνοντας ένα πρόγραμμα για την Ελληνική Ευρωπαϊκή Προεδρία. Όταν μάλιστα αυτή θα έχει ως συνέχεια την Ιταλική. Όπως γράφω στο βιβλίο την Ελληνό-Ιταλία είναι εύκολο να την οικοδομήσουμε. Αλλά και η Ευρώπη ήταν πάντοτε και όπως αποδεικνύουν οι εξελίξεις μπορεί να είναι εκ νέου έργο, δημιούργημα των πρώτων Ευρωπαίων. Οι μετέπειτα Ευρωπαίοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν.



Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013




Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη