Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ;



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)


ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ;

Ποιος θέλει να δολοφονήσει τον Αριστοτέλη; Αυτό ήταν το ερώτημα και η κατηγορία που απηύθυνα κατά την ομιλία μου στην ημερίδα που οργάνωσαν χρόνια πριν κινήσεις πολιτών ενάντια στα χρυσωρυχεία στην Χαλκιδική, στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Θα ήταν χρήσιμο να την προβάλουν στο διαδίκτυο αν την έχουν.
Η δολοφονία του Αριστοτέλη στην γενέτειρα του δεν είναι ανάπτυξη. Όπως η δολοφονία του Πλάτωνα στην Ακαδημία δεν ήταν ανάπτυξη. Είναι έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα. Όπως η δολοφονία της Δήμητρας και της Περσεφόνης, του Θριάσιου Πεδίου. Σε αυτά τα ζητήματα αναφέρομαι στο «Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη – Η Νέα Συμμαχία». Όπως και στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία». Στο δεύτερο αναφέρομαι στα χρυσωρυχεία και την Ε.Ο.Ζ. της Θράκης. Αυτά προωθούσαν οι λεβέντες του ψευτοεκσυχρονισμού.
Αναδεικνύω τα διλήμματα και τους διαφορετικούς δρόμους της ανάπτυξης μιας περιοχής. Είσαι χρήσιμος, υπηρετείς το γενικό καλό, όταν δεν είσαι μόνο αντί, διαμαρτυρία και τελικά βία. Το ζητούμενο είναι να έχεις πρόταση. Ηγεμονική πρόταση που δημιουργεί συγκατάθεση, συμμαχίες, αποτρέπει την βία. Να οικοδομείς έναν άλλο δρόμο Τοπικής Ανάπτυξης. Αυτό το κενό θέλω να καλύψω. Γιατί τα μορφώματα που αυτοαποκαλούνται δεξιά και αριστερά κόμματα στερούνται αναπτυξιακής παιδείας.

Ο άλλος δρόμος της ανάπτυξης της Θράκης, είναι το Τοπικό Σχέδιο που ανέδειξα χρόνια πριν. Στην Χαλκιδική η Τοπική Κοινωνία και οι Θεσμοί στερούνται σχεδίου. Μια ομιλία μου για την ανάπτυξη στον Δήμο Νέων Μουδανιών δεν είχε συνέχεια.



Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013


  Polis-agora.blogspot.com Ιστολογίο Μιχάλη Χαραλαμπίδη