Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ με αφορμή την συνάντηση με τους Γερμανούς Πράσινους)

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ



Είναι μια μεγάλη στιγμή για την Ποντιακή υπόθεση η συνάντηση αυτή με τους Πράσινους της Γερμανίας. Το Κόμμα των Γερμανών Πρασίνων δεν είναι απλώς ένα Γερμανικό κόμμα. Αλλά ένα κόμμα με επιρροή στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτοί ανασύνθεσαν μια Ελληνική λέξη, Οικολογία. Γιατί γίνεται τώρα και όχι χρόνια πριν αυτή η συνάντηση; Είναι η δύναμη του Λόγου. Εντυπωσιάσθηκαν από την επιστολή και επίσης αυτά που γράφω στο βιβλίο μου. Είδαν ότι δεν πρόκειται για μια στενή Ποντιακή, Ελληνική οπτική αλλά κάτι μεγαλύτερο. Αυτό το διακρίνει κανείς και στην απάντηση του Προέδρου της Βουλής της Βάδης Βυτεμβέργης. Όχι βέβαια της Μέρκελ. Για αυτήν έχουμε να πούμε πολλά. Την δύστυχη την Γερμανία με την Δωροθέα Μέρκελ.
Μέχρι σήμερα καμία Ελληνική Πολιτική εκπροσώπηση δεν τους μίλησε πειστικά, ηγεμονικά για να χρησιμοποιήσω μια λέξη του Γκράμσι, για αυτά τα ζητήματα. Ούτε οι εδώ Πράσινοι. Μην ξεχνάμε ότι ο Μεταπολιτευτικός Κόσμος, δεξιοί και αριστεροί ήταν εχθρικοί για ζητήματα όπως αυτό της γενοκτονίας, του Πατριαρχείου, της Ίμβρου και Τενέδου, της Κύπρου. Αυτή ήταν η γραμμή που έπαιρναν. Οι Πόντιοι δεν το έκαναν γιατί ελέχθηκαν από τους Κυβερνητικούς και Κομματικούς μηχανισμούς.
Υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο γίνεται σήμερα αυτή η συνάντηση. Είναι η Ιστορία, η δύναμη της Ιστορίας. Οι εξελίξεις στο Κουρδικό, οι εξεγέρσεις στην Κωνσταντινούπολη, στις πόλεις της Μικράς Ασίας, την Αντιόχεια, η Συρία.
Μπαίνει πλέον στην ημερήσια διάταξη αυτό που ονόμασα Το Τουρκικό Πρόβλημα. Είναι υποχρεωμένες να το αντιμετωπίσουν τόσο η Ευρώπη όσο και η Διεθνής Κοινότητα. Η Ιστορία πιέζει.
Τέλος πρέπει να πω ότι τιμά τους Γερμανούς Πρασίνους αυτή η συνάντηση που θα γίνει δύο μέρες μετά τις εκλογές.



Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013


  Polis-agora.blogspot.com Ιστολογίο Μιχάλη Χαραλαμπίδη