Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
Μια σοβαρή και έντιμη διανοητικά ανάλυση του Τουρκικού σχηματισμού οφείλει να αρχίζει από το εξής ερώτημα: Υπάρχει τόσο στους Θεσμούς όσο και στην ίδια την κοινωνία σεβασμός της αξίας της ανθρώπινης Ζωής; Αυτή είναι ως γνωστόν η δική μου προσέγγιση.
Αν η Ελλάδα ήταν Ελεύθερη και Επαρκής Πολιτικά, οι Πολιτικές ηγεσίες θα έβαζαν ως πρώτο κεφάλαιο στις συνομιλίες Ε.Ε. – Τουρκίας, το Κεφάλαιο Σεβασμός της Ανθρώπινης Ζωής και επομένως την Διακήρυξη Μεσόβουνου και Πύργων Εορδαίας*.
Εξαρτημένοι ΔεξιοΑριστεροί λάτρεις του «Τουρκικού μοντέλου» στις διάφορες εκδοχές του, δεν μπορούν να το κάνουν. Είναι υβριστική και κωμική η εικόνα τους.
Η φωτογραφία του Επαγγελματία Καταστηματάρχη, κόφτη Ντόνερ αλλά και κυνηγού - Κόφτη διαδηλωτών στην Πλατεία Ταξίμ μιλά από μόνη της. Αν δεν τους προστάτευαν θα ήταν η πρώτη εικόνα στο CNN, στο BBC, στο AL JAZEERA, στην REPUPLICA, την MONT, στους TIMES, στις Βερολινέζικες κλπ. Για τους εγχώριους να μην μιλήσουμε.
Είναι η φωτογραφία όχι μόνο του 2013 αλλά του 21ου αιώνα. Υπότιτλους μπορεί να έχει πολλούς «οι Τούρκοι στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια». «ο Εκτουρκισμός της Ευρωπαϊκής Οικογένειας», «Η νέα αρχή των συνομιλιών Ε.Ε. – Τουρκίας», « Mama I Turchi».
Πόσοι αναγνωρίζουν την Ενοχή τους σε αυτήν την φωτογραφία;




*Το Μικρά Ασία Ενώνει – Το Τουρκία Εκβαρβαρίζει. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδ. ΣΤΡΑΒΩΝ.




Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

  Polis-agora.blogspot.com Ιστολογία Μιχάλη Χαραλαμπίδη