Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ


Η εμπειρία της Γερμανίας, της Ομοσπονδίας τω Ποντίων είναι μια ακόμη απόδειξη των τεράστιων δυνατοτήτων που έχει η Ποντιακή υπόθεση αλλά και ο Ελληνισμός γενικότερα.
Πώς μία Επιστολή Λόγου και ένα Βιβλίο μπορούν να βρουν συνομιλητές στην Ευρώπη, στον Κόσμο, να ανοίξουν Δρόμοι, Θεματικές και Ορίζοντες.
Έχουν Πολιτικό και Μορφωτικό Ενδιαφέρον οι απαντήσεις της Γερμανικής πλευράς. Του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Βάδης Βυτεμβέργης όπως και η πρόσκληση των Οικολόγων, του Κόμματος των Πρασίνων για μια συνάντηση με την Ομοσπονδία.
Είναι αναμενόμενο ένα Οικολογικό Κίνημα να είναι Φιλάνθρωπο και Τοποφιλικό για τους Τόπους και τους Ανθρώπους του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Διαφορετικά δεν θα ήταν Οικολογικό.
Παρόμοιες εμπειρίες με συνομιλητές και συναθλητές κοινών ιδανικών και αξιών είχα πολλές τις τελευταίες δεκαετίες. Με αυτούς πέτυχα πολλά πράγματα.
Πάντοτε πίστευα – αυτή ήταν η αρνητική εμπειρία μου – ότι το πρόβλημα είναι εντός των τειχών. Το κατά πόσο υπήρχε στην έσω πλευρά η οντότητα του συνομιλητή.
Αυτό δεν υπήρξε τόσο από την πλευρά των θεσμών του Κράτους, των Πολιτικών λεγόμενων Κομμάτων μηδενός εξαιρουμένου αλλά και των Ομοσπονδιών των Ποντίων.
Θλιβερό, πρωτόγνωρο αλλά αυτή είναι η Αλήθεια και η πρόκληση ώστε να υπερβούμε αυτήν την παθολογία που δεν είναι σε αρμονία με την Ελληνική μας Ταυτότητα.



Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013



Polis-agora.blogspot.com Ιστολογία Μιχάλη Χαραλαμπίδη