Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΙ «ΑΡΧΗΓΟΙ» ΚΑΙ ΟΙ «ΝΕΟΛΑΙΕΣ» ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας σε Ρ/Σ)



ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΙ «ΑΡΧΗΓΟΙ» ΚΑΙ ΟΙ «ΝΕΟΛΑΙΕΣ» ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ



Περίμενα οι ονομαζόμενοι αρχηγοί των κομμάτων μη κομμάτων, αυτοκριτικοί, υπεύθυνοι και ίσως ώριμοι να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Να αναλάβουν τις ευθύνες, τις εγκληματικές τους ευθύνες για εκείνη την περίοδο.
Μίλησα εκείνες τις ημέρες της ανευθυνότητας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού για αυτό. Οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου είναι αυτοί, οι ανεύθυνοι και καταστροφικοί για την χώρα μηχανισμοί. Ακόμη και οι ονομαζόμενες νεολαίες, αυτά τα αριστεροδεξιά Ταλιμπανικού, Φονταμεταλιστικού τύπου μορφώματα οφείλουν να μπουν σε έναν κύκλο, μια στάση περισυλλογής και συγνώμης.
Για να μπούμε σε μια πολιτισμένη και πολιτική σφαίρα θα επαναφέρω το εξής ερώτημα; Τι πρότειναν όλοι αυτοί οι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση οπισθοδρομικοί Αριστεροδεξιοί μηχανισμοί είτε είναι στο «Κράτος», είτε στην «Κοινωνία» για τα Εξάρχεια, για την Πόλη;
Συνέβαλαν και συμβάλουν στον μετασχηματισμό ενός τόπου ζωής σε ένα τόπο θανάτου. Ακόμη όμως και σήμερα παραμένουν αμετανόητοι, υποκριτικοί, κυνικοί, παρακμιακοί και αδιόρθωτοι. Σκουπίδια της ιστορίας που πρέπει να σταλούν στην χωματερή της ιστορίας.
Χρόνια πριν στο βιβλίο για την «Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη» έθεσα το εξής δίλημμα για τα Εξάρχεια. Ναρκόπολις ή Βιβλιούπολις; Πρότεινα τον δρόμο της Ζωής, της Δημιουργίας. Αυτοί παραμένουν και υπερασπίζουν τον θάνατο, την βαρβαρότητα, την καταστροφή, την ηλιθιότητα. Εμείς την Ζωή.



Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012



Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη