Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΣΥΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΣΥΡΙΑ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(Μιλώντας σε Ρ/Σ)

Οι Λαοί, τα Έθνη, οι διαφορετικές θρησκείες και οι διαφορετικές τάξεις, οι πολίτες στην Συρία θέλουν την Πόλη, θέλουν την Δημοκρατία. Δεν εμπνέονται από το οδόντα αντί οδόντος, αλλά από τα ιδανικά της Φιλανθρωπίας, του Ανθρωπισμού που έχει βαθιές ρίζες στην περιοχή. Δεν θέλουν την εναλλαγή Σουλτάνων, ημισεληνόφρων, Σταυροφόρων, Αποικιοκρατών, Καθεστώτων.

Ο δρόμος για την Δημοκρατία, για την αρμονία δηλαδή ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές Εθνικά, Πολιτισμικά, Θρησκευτικά ομάδες της ιστορικής Συρίας είναι αυτός μιας Ομοσπονδιακού τύπου νέας Πολιτειακής Κρατικής Αρχιτεκτονικής.

Αυτόν τον δρόμο πρέπει να δείξει η Ελληνική, Ελλαδική και Κυπριακή Πολιτεία και Εκκλησία. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα τραπέζι συνεννόησης των λαών για ένα νέο μέλλον. Αν δεν μπορεί να πάει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως μπορεί να πάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Αυτή πρέπει να είναι μια Ευρωπαϊκή πολιτική που θέλει μια Ευρώπη με ένα ηθικό Οικουμενικό ρόλο. Όχι την αναβίωση του πολυτεμαχισμένου, κουρελιάρικου σήμερα αποικιοκρατικού Ευρωπαϊκού τέρατος που έχει μεγάλες ευθύνες για την περιοχή. Είναι γνωστό γιατί μιλώ. Μια άσκηση μνήμης του Σαρκοζί θα το επανέφερε στην μνήμη του και θα τον καθιστούσε Ευρωπαίο ηγέτη μακράς διάρκειας και ωφελιμότητας.

Το ιδιόμορφο Τούρκο – Ισλαμικό μόρφωμα εκφράζοντας την νεύρωση και εσωτερική του ανασφάλεια θέλει την επιστροφή της Συρίας στους Σουλτάνους, σε Σουλτανικό καθεστώς.

Μια Δημοκρατική Ομοσπονδιακή Συρία θα αποτελούσε παράδειγμα για την Κουρδική Άνοιξη, για την Άνοιξη των Λαών της Μικράς Ασίας, της Ανατολίας. Αυτό θέλει να αποτρέψει η ΚεμαλοΙσλαμική ρατσιστική ομάδα.

Δυστυχώς το πολιτικό και αναλυτικό κενό στην Ελλάδα μη Ελλάδα εμποδίζει έναν Ελληνικό, ηθικό, πολιτικό πρωταγωνιστισμό. Είχαμε μάλιστα και το κωμικό φαινόμενο των Δραγουμάνων όπως γράφω στο βιβλίο μου το Μικρά Ασία Ενώνει – το Τουρκία Εκβαρβαρίζει. Δεν είναι μόνο ένα βιβλίο. Είναι το πρώτο Θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημόσιου λόγου. Για να επιστρέψει ο Λόγος στον Τόπο που τον γέννησε. Ή διαφορετικά για να υπάρξει σοβαρότητα.

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη