Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ – FACE BOOK – ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ – ΣΥΜΠΟΣΙΟ – ΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ – FACE BOOK – ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ – ΣΥΜΠΟΣΙΟ – ΛΟΓΟΣ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Πριν κάποιους μήνες μιλώντας στην Θήβα σε εκδήλωση που οργάνωσε μια σοβαρή περιφερειακή ιστοσελίδα είπα το εξής:

«Αυτή η νέα κοινωνία Πολιτών του Διαδυκτίου οφείλει από εικονική να μεταβληθεί σε υπαρκτή». Πρόσθεσα μάλιστα χαρακτηριστικά απευθύνοντας ένα μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους. «Λιγότερο Ιντερνέτ και περισσότερο Μοσχοφίλερο». Επισημαίνοντας την ανάγκη της Συζήτησης, του Λόγου, του Συμποσίου.

Είναι μεγάλη η δύναμη αναζωογόνησης – εξυγίανσης της χώρας που μπορεί να εκφράσει ένα νέο, ανταγωνιστικό με τα μορφώματα, τις κάστες της πολιτικής ανηθικότητας και της παρακμής, κίνημα νέων ανθρώπων.

Όλα αυτά να νέα όμορφα χρώματα που γεμίζουν τις Πλατείες και διαλύουν την σκουριά της γυαλιστερής συλλαβίζουσας, κιτς νομενκλατούρας, την τερατογονία της μεταπολίτευσης.

Τα όμορφα νεανικά πρόσωπα που διώχνουν, καταδιώκουν, καταγγέλλουν τους ανθρώπους από μάρμαρο, από πέτρα. Τις αποκρουστικές όψεις της υποκρισίας και της πολιτικής ως απάτη.

Η νέα δημιουργική Ελλάδα ενάντια στον παρασιτισμό των εγχώριων Golden Boys, του χρηματιστηρίου και της οικονομίας πληρωμής χρεών.

Προϋπόθεση όμως για την διάρκεια, την συνέχεια, την δημιουργική φόρτιση και την ικανότητα ωφέλιμων ανατροπών και μετασχηματισμών ενός ειρηνικού κινήματος είναι ο Λόγος.

Είναι ο Λόγος που κινεί την Ιστορία, τις Κοινωνίες, τους Λαούς.

Ως συμβολή στον λόγο επαναφέρω δυο κείμενα μου που τότε δεν είχαν συνομιλητές.

Όταν οι νέοι γίνουν Ομιλητές θα αποκτήσουν μια σχέση με την Ιστορία, με το Παρελθόν και το Μέλλον τους, την Ανθρωπολογία τους. Αυτό σημαίνει στην γλώσσα μας Ομιλία – Όμιλος – Πολιτικός Άνθρωπος – Άνθρωπος Ζώον Πολιτικόν.

Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη polis-agora.blogspot.com