Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟ BBC

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας σε Ρ/Σ

ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟ BBC


Στην περίπτωση του ΚΚΚΑΣΟΡ, το ανώτερο στάδιο του εκφυλισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουμε ένα φαινόμενο σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Αν υπήρχαν αυτόνομα, επαρκή Πανεπιστήμια με το ανάλογο ακαδημαϊκό προσωπικό θα είχαμε ένα κύκλο συζητήσεων, ερευνών, εκδόσεων για αυτό το φαινόμενο. Εδώ υπάρχει Εξάρτηση και Επιστημονική ανεπάρκεια του προσωπικού. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.
Ήταν αναμενόμενη η αντίδραση στο δρώμενο με τα παπούτσια. Αντίδραση ολοκληρωτικού, καθεστωτικού τύπου. Παρόμοια δρώμενα στην Ευρώπη παρατηρούνται συχνά και οι αντιδράσεις δεν παίρνουν ολοκληρωτικές εκφράσεις. Εδώ όμως η εξουσία είναι αδύνατη, ανασφαλής και εξαρτώμενη από τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πληροφόρησης.
Η Ιταλία του Μπερλουσκόνι είναι όαση Δημοκρατίας σε σχέση με εδώ. Μπορούν να γίνουν συγκρίσεις, μια Πανεπιστημιακή έρευνα, με τις ΥΕΝΕΔ της χούντας. Όπως και τότε οι πολίτες κατέφευγαν στο BBC, στην Ντόιτσε Βέλε.
Οι αντιδράσεις της χούντας, του Πατακού ήταν παρόμοιες με τις σημερινές. Όλοι οι ολοκληρωτισμοί έβλεπαν και βλέπουν «εχθρούς του Έθνους. Εχθρούς του Λαού». Από τον Χότζα στη Αλβανία, τον Πόλ Πότ στην Καμπότζη, τον Τσαουσέσκου στην Ρουμανία.
Η εμπλοκή του BBC αποκάλυψε τον τριτοκοσμικό ολοκληρωτικό χαρακτήρα της πληροφόρησης στον τόπο μας. Έτσι όλο το σύστημα της χρεοκοπίας, μιζοπολιτικής και της διαπλοκής με το «τηλεοπτικό μπειλίκι» αντέδρασε γιατί αποδείχθηκε ΤουρκοΜπαρόκ. Καθόλου Ευρωπαϊκό σύμφωνο δηλαδή με την Ελληνική Δημοκρατική παράδοση και τον Αριστοφάνη.


Γλυφάδα 17 Σεπτεμβρίου 2010


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη