Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Πρωταρχική προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα των λαών, των ομάδων που έχουν υποστεί πολιτικές γενοκτόνας βίας και διεκδικούν την δικαίωση τους από την Διεθνή Κοινότητα είναι το υψηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης της ομάδας, της πολιτικής και διανοητικής ηθικής των εκπροσώπων της.

Η θεμελιωμένη τόσο στην πολιτική ιστορία αλλά και την επιστήμη αυτή εκτίμηση επιβάλει τις ανάλογες συμπεριφορές από τους Πόντιους στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Απαιτείται μια υψηλού επιπέδου ηθική και πολιτική συμπεριφορά. Θα πρέπει να μην προσκληθούν, να αποδοκιμασθούν αν παρευρεθούν οι εκπρόσωποι του ΚΚΚΑΣΟΡ αλλά και της Ν.Δ. όπως δήλωσα με αφορμή την κατάθεση στεφανιών στον Χίτλερ των λαών της Μικράς Ασίας, της Ανατολίας τον Κεμάλ. Όσοι μας προσέβαλαν τιμωρούνται.

Οι ημέρες του Μαΐου δεν είναι μόνο στιγμές μνήμης της πράξης που καθόρισε την νέα ιστορία μας και καταδίκης της γενοκτόνας βίας. Στιγμές ηθικής δέσμευσης, συνομιλίας με τους εκατοντάδες χιλιάδες άδικα δολοφονημένους νεκρούς μας. Είναι και στιγμές οργής για την συστηματική υπονόμευση που υπέστη ο συμβολισμός της 19ης Μαΐου με στόχο την κατάργηση της. Πρωταγωνιστής ήταν το ΚΚΚΑΣΟΡ και ο σημερινός αρχηγός του. Συνοδοιπόρος η Ν.Δ. και ορισμένα κομμάτια μιας παρακμιακής ολοκληρωτικού τύπου ψευτοαριστεράς.

Σε αυτήν την μαύρη σελίδα της ιστορίας συνεργάτες στην υπονόμευση ήταν όλων των ειδών εκπρόσωποι Ποντίων. Από Βουλευτές έως το Λούμπεν. Στο Κράτος και το παρακράτος. Πρόκειται για ένα κόσμο που περιφέρεται ανερυθρίαστα και με ολοκληρωτικού τύπου θράσος ανά την Ελλάδα μιλώντας για ιερά ζητήματα όπως αυτό της γενοκτονίας. Όταν εκτός των άλλων στερούνται πλέον οποιασδήποτε ηθικής και πολιτικής, ανθρώπινης νομιμοποίησης.

Αυτά τα άτομα δεν μπορούν τόσο στην Ελλάδα αλλά και περισσότερο Διεθνώς να υπερασπίσουν την Ποντιακή υπόθεση. Γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να απαντήσουν με ειλικρίνεια και πειστικότητα στο ερώτημα μιας Κοινωνίας υψηλών, φυσιολογικών, ηθικών και πολιτικών σταθερών. Στο ερώτημα ενός Ευρωπαίου, Καναδού, Αμερικανού, Αυστραλού πολίτη. Τι έκανες ως Βουλευτής, ως εκπρόσωπος, ως πνευματικός άνθρωπος, ως …άνθρωπος όταν προσβάλλονταν η μνήμη των νεκρών και ο συμβολισμός της 19ης Μαΐου. Με τις συναυλίες Ρουβά – Κούτ, την άφιξη των F-16, την Κρατική Ορχήστρα, τα στεφάνια στον Κεμάλ κ.λ.π.

Αυτά τα άτομα, οι γνωστοί άγνωστοι, όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά χρησιμοποιήθηκαν και στο πέρασμα των Κυβερνητικών Πολιτικών υπονόμευσης και στο χτύπημα όσων αντιστέκονταν στις προσβολές. Είχαν τον ίδιο ρόλο των μηχανισμών των σκοτεινών χρόνων των δεκαετιών 50’ και 60’ στην χώρα.

Από τους Ποντίους, ως άτομα και συλλογικότητες, αλλά και τους άλλους Έλληνες αξίζει ο μεγαλύτερος βαθμός αποδοκιμασίας και περιφρόνησης τους κατά τις εκδηλώσεις μνήμης. Ειδικά από τις νέες γενιές.

Οι νέες γενιές δεν μπορούν να ζήσουν, να αναπτυχθούν, να συμβάλουν θετικά στην Ποντιακή υπόθεση ζώντας μέσα σε ένα περιβάλλον υποκρισίας, ψέματος, ηθικής κατάπτωσης.

Τα πρόσωπα αυτά κρύβονται με ιδιαίτερη επιμέλεια, στοχεύουν στην λήθη των πράξεων τους. Είναι όμως γνωστά και πρέπει να ονομασθούν. Οι συλλογικότητες των Ποντίων πρέπει να τους απευθύνουν το ερώτημα. Τι έκανες την περίοδο του εσωτερικού πολέμου ενάντια στην 19η Μαΐου;

Προσωπικά δεν είμαι υπερήφανος μόνο για την καθιέρωση της 19ης Μαΐου. Για την κάλυψη ενός ηθικού κενού 80 χρόνων. Είμαι πολύ υπερήφανος που την υπερασπίσθηκα επί δέκα και πλέον χρόνια ενάντια σε αναξιοπρεπή Εθνικά και ανθρώπινα πρόσωπα και πολιτικές ομάδες και τους Ποντίους υπαλλήλους τους που επεδίωξαν να την καταργήσουν.

Ήμουν πολύ μόνος αλλά νίκησα. Ελάχιστοι έκαναν το καθήκον τους. Αυτοί αξίζουν τιμής.

Η συνέχεια της Ποντιακής υπόθεσης είναι συνώνυμη της ηθικοποίησης, της κάθαρσης, της ανάπτυξης δηλαδή υψηλών ηθικών σταθερών, κριτηρίων, αρχών, αξιών. Αυτά ήταν τα εφόδια ορισμένων, ελάχιστων και φθάσαμε εδώ. Έως την Στοκχόλμη του Ούλαφ Πάλμε.



Αυτά χαρακτηρίζουν τις υγιείς, πολιτισμένες κοινωνίες που έχουν υψηλό επίπεδο αυτοσεβασμού.

Όχι τις λούμπεν.


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη