Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας σε Ρ/Σ

«ΑΠΑΤΕΩΝΟΣ ΕΡΓΟΝ» ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ

Δεν προκύπτει πουθενά μια άξια λόγου δραστηριότητα Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, ούτε και των εν Ευρώπη Ομοσπονδιών ( Ελλάδα – Γερμανία ), των λαογραφικών συλλόγων για την Διεθνοποίηση της Ποντιακής υπόθεσης. Αντίθετα προκύπτει από τα έργα τους όχι μόνον η ανοχή αλλά και η συμμετοχή τους στην υπονόμευση της από τις καθεστωτικές Κρατικοκομματικές δυνάμεις. Δεν υπεράσπισαν το κύρος, την ακεραιότητα της 19ης Μαΐου. Δεν αντιστάθηκαν, δεν αντέδρασαν στην ύβρη και την προσβολή των νεκρών μας και είναι για αυτό όλοι τους υπόλογοι, ένοχοι. Δεν άκουσα μια ειλικρινή, εκ βαθέων δημόσια συγνώμη. Πρόκειται για μεγάλη βαρβαρότητα.

Αυτές τις ημέρες φλυαρούν για την μεγάλη νίκη της Σουηδίας και τον υποθέμενο αγώνα τους για την αναγνώριση της γενοκτονίας Διεθνώς. Η Σουηδία ήταν η αποκάλυψη του τεράστιου και πολυδιάστατου κενού τους. Αυτές οι κωμικού τύπου συμπεριφορές παρουσιάζοντε πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις. Υπάρχει πάντα αυτό το είδος των ανθρώπων και των συμπεριφορών. Για αυτό θα σας το εκφράσω με τις λέξεις που χρησιμοποιούσε ο Μακεδόνας, από την Κοζάνη, την Σιάτιστα ο Ίων Δραγούμης για να περιγράψει ανάλογα φαινόμενα της εποχής του. Όπως λοιπόν τότε έτσι και τώρα «ούτε πέντε λεπτά τον χρόνο κάθισαν να σκεφτούν σοβαρά» την προώθηση της γενοκτονίας. Όχι να δράσουν αλλά να σκεφτούν.
Όταν «σφίγγουν τα πράγματα» λέξεις του Δραγούμη, όταν έρχεται η στιγμή της αποκάλυψης, της ανυπαρξίας τους τότε φλυαρούν, προφασίζονται, καπηλεύονται. Με σύγχρονους όρους αρχίζει το show, το Σόου το ολοκληρωτικού, παραχαρακτικού τύπου θέαμα.

Αυτές τις κινήσεις που υπήρχαν πάντοτε ονομάζει πολύ χαρακτηριστικά ένας άλλος μεγάλος Έλληνας. Πατριώτης μου από τα Άβδηρα της Θράκης, Ο Δημόκριτος. Πώς τις ονομάζει; Ανατρέξτε στα κλασικά κείμενα. «Απατεώνος Έργον».

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη