Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΪΟΝΤΑ Π.Ο.Π. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη)

ΠΡΟΪΟΝΤΑ Π.Ο.Π. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ PEPSI – COLA


Προϋπόθεση για την απομάκρυνση της κοινωνίας από την παρακμή είναι η διάλυση των δύο Κομμάτων, μη κομμάτων της PEPSI και της COLA, της Ν.Δ. και του ΚΚΚΑΣΟΡ. Σε μια άλλη χώρα ο κυρίαρχος λαός θα τα έστελνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Εδώ δυστυχώς ο λαός δεν είναι κυρίαρχος. Θα τα έστελνε ένας Δικαστής όπως ο Ντι Πιέτρο στην Ιταλία μια και πρόκειται για μιζοκόμματα. Το μιζοκόμμα δεν είναι κόμμα είναι μη κόμμα.

Σε ένα νέο Κομματικό χάρτη ίσως ο Γ. Παπανδρέου, ο Σαμαράς και άλλοι θα μπορούσαν να έχουν ένα κόμμα. Έχουν κατά βάθος τόσα κοινά. Αρχίζουν οι ταυτίσεις να είναι ορατές, διαφανείς δεν κρύβονται πλέον.

Το ζήτημα όμως είναι βαθύτερο. Απαιτείται η διαμόρφωση και παραγωγή μίας αυτόχθονης πολιτικής παιδείας. Αυτό έκανα επί δεκαετίες τώρα και αντιμετώπισα τις ψεύτικες συνειδήσεις. «δεξιές» και «αριστερές». Ποια είναι η πολιτική παιδεία του ΚΚΚΑΣΟΡ, της Ν.Δ.; Ας είμαστε σοβαροί και ειλικρινείς. Είναι γελοίου, γραφικού, κωμικού και ολοκληρωτικού τύπου για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Να μιλήσουμε Ελληνικά δηλαδή. Επί πλέον είναι του μαγνητοφώνου όπως λέω. Ένα πολιτικό προσωπικό που διαβάζει, που συλλαβίζει, δεν μιλά.

Για να το εκφράσουμε διαφορετικά. Χρειαζόμαστε μια αυτοχθονία που είναι προϋπόθεση για την Οικουμενικότητα, το Παγκόσμιο. Χρειαζόμαστε πολιτικά Προϊόντα με Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης Π.Ο.Π.. Όχι την PEPSI και την COLA. Ή το Ουίσκι ή άλλα εισαγόμενα. Χρόνια πριν είπα: το Εθνικό μας ποτό είναι ο Οίνος, το Κρασί. Αυτοί έκαναν το Ουίσκι, την PEPSI COLA λόγω απουσίας παιδείας, στυλ, αισθητικής, πολιτικής σχολής.

Μπροστά στην κατάρρευση της PEPSI και της COLA παρ’ όλη την αντιδημοκρατική επίμονη προσπάθεια συντήρησης τους πλησιάζει ο χρόνος της απελευθέρωσης από αυτά τα δεσμά της μεταπολιτευτικής παρακμής.

Διαφορετικά οι εικόνες της παρακμής θα επαναλαμβάνονται στις Σήραγγες των Άλπεων, στα Προεδρικά μέγαρα της Ευρώπης, στην Σοφοκλέους, στη Ζήμενς, στα Τέμπη κ.λ.π.

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη