Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας σε Ρ/Σ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ

Όταν δεν έχεις μια πολιτική, έναν εθνικό σχεδιασμό για το πώς θα σταθείς στην Παγκοσμιοποίηση τότε δεν έχεις πολιτική για την μετανάστευση.

Οι κομματικές γραφειοκρατίες όπως και για άλλα ζητήματα δεν είχαν. Οι γραφειοκρατίες στην Ελλάδα είναι εκτός του κοινωνικού γίγνεσθαι. Είναι στις καρέκλες τους. Από το Αγροτικό και την Παιδεία έως την μετανάστευση.

Το να υποστηρίζουν όπως παρατηρείται σήμερα σε ορισμένους ότι είχαν, είναι έκφραση πολιτικής θρασύτητας και πολιτικού αμοραλισμού.

Μπορεί να προσκληθούν σε μια ειδική συνεδρίαση της βουλής ειδικοί να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η Ελλάδα μπορούσε να χειρισθεί διαφορετικά αυτό το ζήτημα όπως και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να διευρύνουν τους ορίζοντες των πολιτικών τους για μια οικουμενική διακυβέρνηση του Κόσμου και να ασχοληθούν σοβαρά με την γειτονιά τους.

Η πολιτική τάξη της χώρας όμως μπορεί να υπάρξει μόνο στον πελατειακό βιότοπο της. Έτσι σε αναζήτηση πελατών μετά τις Ευρωεκλογές προτείνουν προσλήψεις λιμενοφυλάκων κ.λ.π.. Αυτό ξέρουν να κάνουν.

Αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα, η ηγεσία της είναι να ζητήσει την παρουσία Ευρωπαϊκής δύναμης στην άλλη πλευρά των συνόρων στην Ανατολική Θράκη και την Ιωνία. Είναι γνωστό ότι ειδικά στην περίπτωση του Κουρδικού Λαού ο ξεριζωμός του ονομάσθηκε μετανάστευση και προωθήθηκε από μηχανισμούς του Τουρκικού κράτους. Όταν η Ελληνική πλευρά ανέχονταν ουσιαστικά κάλυπτε, νομιμοποιούσε αυτήν την πολιτική.

Αυτό έπρεπε να γίνει και με την Αλβανία.

Αυτά όμως απαιτούν ηγεσίες άλλων επιπέδων. Ενώ στην χώρα επεβλήθη η κακιστοκρατία. Αυτή που την καθήλωσε όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές για αυτήν. Ακόμη και στο ζήτημα της μετανάστευσης. Αυτοί δημιούργησαν ζούγκλα και όχι Πόλη.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009